UVJETI KORIŠTENJA

www.zwcad.hr UVJETI KORIŠTENJA

Za korištenje web stranica www.zwcad.hr (na adresi: www.zwcad.hr) u vlasništvu Geosoft d.o.o. bez obzira na vrstu platforme s koje se pristupa, primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.


Nakladnik Usluge je Geosoft d.o.o., Zagreb, Nad Lipom 4 (dalje u tekstu 'Nakladnik' ili 'ZWCAD'), koja ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika usluge prilikom korištenja istih.

Korištenjem i/ili registracijom na www.zwcad.hr, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem usluge www.zwcad.hr ili bilo kojeg njenog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

ZWCAD

Niti jedan dio Usluge www.zwcad.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Geosoft d.o.o. korisnicima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja u sklopu usluge. Svi korisnici imaju pravo koristiti sadržaje dostupne na ZWCAD-hr ukoliko ne krše Uvjete korištenja, uključujući na teritoriju EU sukladno primjenjivim propisima. Područje s kojeg korisnik pristupa na www.zwcad.hr određuje se prema IP adresi. U slučaju tehničkih problema sa lokacijom IP adrese, za koje ne odgovara Geosoft d.o.o., Geosoft d.o.o. može korisniku privremeno ograničiti pristup usluzi. Geosoft d.o.o. će nastojati u što kraćem roku otkloniti bilo koji takav tehnički problem. Usluga www.zwcad.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji se naplaćuju, sadržaja kreiranih od strane korisnika te linkova na vanjske stranice.


Na stranicama www.zwcad.hr sadržaji se objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje usluge www.zwcad.hr koristite na vlastitu odgovornost i Geosoft d.o.o. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup na www.zwcad.hr i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

AUTORSKA PRAVA

Geosoft d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje i/ili distribucija bilo kojeg dijela i/ili sadržaja www.zwcad.hr usluge smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na www.zwcad.hr postavili ili na koje imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na www.zwcad.hr je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu tvrtke Geosoft d.o.o. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na www.zwcad.hr, o tome je dužan izvijestiti Geosoft d.o.o., tj. www.zwcad.hr koristeći adresu prodaja@zwcad.hr . Ukoliko se utvrdi da korisnik neovlašteno distribuira i/ili preuzima sadržaj dostupan na www.zwcad.hr, Geosoft d.o.o. zadržava pravo trenutno i bez upozorenja ukinuti pristup sadržajima na www.zwcad.hr za korisnički račun za koji je utvrđeno da krši odredbe ovog članka, bez obzira na status tog korisničkog računa (korisnički račun u statusu probnog pristupa ili pretplate). Geosoft d.o.o. neovlaštenu distribuciju sadržaja može utvrditi primjerice tehnologijom watermarka, utvrđivanjem jednoznačne IP adrese sa koje su izvršene nedopuštene radnje ili sličnim metodama.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

www.zwcad.hr sadrži linkove na web stranice trećih osoba. www.zwcad.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan web stranica www.zwcad.hr. Sadržaj izvan www.zwcad.hr korisnici koriste na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Pri registraciji i korištenju www.zwcad.hr stranice, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. Geosoft d.o.o. poduzima sve kako bi zaštitila privatnost osobnih podataka korisnika u smislu primjenjivih propisa, te će oni biti korišteni samo u svrhu identificiranja korisnika stranice, marketinga i obrade statističkih anonimiziranih podataka o korištenju stranice. Korištenjem www.zwcad.hr usluge potvrđujete svoju suglasnost sa Obavijesti o privatnosti korisnika aplikacije www.zwcad.hr. Molimo vas da se upoznate s navedenim pravilima prilikom registracije i s vremena na vrijeme tijekom korištenja stranice www.zwcad.hr.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na www.zwcad.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije te unijeti ispravnu e-mail adresu. Registriranjem na www.zwcad.hr korisnik pristaje na ove uvjete korištenja i pristaje na korištenje njegovih osobnih podataka od strane 'nakladnika' ili 'www.zwcad.hr' kao i od strane ZWCAD partnera-operatora preko čijeg sustava se može pristupiti na www.zwcad.hr, u svrhe navedene u ovim Uvjetima korištenja i u Obavijesti o privatnosti.
Korisnici koji pristup na www.zwcad.hr ostvaruju temeljem odnosa s trećim stranama izvan www.zwcad.hr sustava (www.zwcad.hr partnerima-operatorima preko čijeg sustava se može pristupiti na www.zwcad.hr), usluzi www.zwcad.hr mogu pristupiti korištenjem korisničkog imena i lozinke koje korisniku dostavlja www.zwcad.hr partner. Prijavom na www.zwcad.hr korisnici prihvaćaju Uvjete korištenja, kao i uvjete korištenja www.zwcad.hr partnera-operatora dostupne na njihovim Internet stranicama.

www.zwcad.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnici, niti uređuje i provjerava sadržaje koje objavljuju korisnici.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Geosoft d.o.o. će odmah po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje uslugom ili dijelom usluge, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti na www.zwcad.hr neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Geosoft d.o.o. nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Registrirani korisnik ima mogućnost korištenja opcije 'POŠALJI PORUKU' na www.zwcad.hr stranici koja služi samo za korisničku podršku, te se dani podaci neće nigdje dalje koristiti osim isključivo za potrebe korisničke podrške.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU WEB STRANICE www.zwcad.hr

GEOSOFT d.o.o. ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

GEOSOFT d.o.o. ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje korisnici ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). www.zwcad.hr ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti u sklopu www.zwcad.hr usluge bez naknade korisniku. Ukoliko se utvrdi ili razumno sumnja da je sadržaj koji su korisnici dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s www.zwcad.hr.

GEOSOFT d.o.o. neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluge.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga www.zwcad.hr, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga na www.zwcad.hr,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, 'spam', lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika usluge.GEOSOFT d.o.o. zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni nepodobnim i/ili protivnim ovim Uvjetima korištenja i/ili propisima.

GEOSOFT d.o.o. nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će www.zwcad.hr usluge uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati razne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje korisnika usluge i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja na www.zwcad.hr.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a GEOSOFT d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PORUKE ZWCADa I SPONZORA

Geosoft d.o.o. će registriranim korisnicima www.zwcad.hr usluge povremeno slati obavijesti o www.zwcad.hr usluzi u obliku tzv. newsletter-a. Korisnik registracijom na www.zwcad.hr prihvaća primanje newsletter-a, osim u slučaju da prilikom registracije naznači da takve poruke ne želi primati. U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradom osobnih podataka ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na prodaja@zwcad.hr ili dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newsletter-a može uskratiti klikom na odjavu sa primanja www.zwcad.hr obavijesti unutar svog korisničkog profila na www.zwcad.hr. Ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obavijesti zbog tehničkih razloga nije moguće, njegov korisnički račun će biti zatvoren. Geosoft d.o.o. će registriranim korisnicima www.zwcad.hr usluge povremeno slati obavijest o sadržajima koje ima u ponudi kao i o promotivnim akcijama za aktivaciju usluge. Registrirani korisnici mogu te obavijesti dobiti na e-mail adresu putem koje su napravili registraciju. Ukoliko korisnik ne želi primati takve obavijesti može se obratiti na prodaja@zwcad.hr .

SADRŽAJI NA ZWCAD

Sadržaji na www.zwcad.hr zaštićeni su autorskim pravima te su stoga korisnicima dostupni tijekom ograničenog vremenskog razdoblja i uz određene preduvjete:

Sadržaji koji se nalaze na www.zwcad.hr, dostupni su korisnicima koji su se registrirali na www.zwcad.hr.

UREDBA EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA O PREKOGRANIČNOJ PRENOSIVOSTI USLUGA INTERNETSKOG SADRŽAJA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU

Sukladno Uredbi Europskog parlamenta i vijeća o prekograničnoj prenosivosti usluga internetskog sadržaja na unutarnjem tržištu, www.zwcad.hr svojim korisnicima omogućuje pristup www.zwcad.hr usluzi prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njihova država članica boravišta, tj. Hrvatska.

Korisnici mogu ostvariti prekograničnu prenosivost www.zwcad.hr usluge samo ako je njihovo boravište u Hrvatskoj, te je Geosoft d.o.o. na temelju ove Uredbe obvezna provjeriti državu članicu boravišta svojih korisnika.

Prilikom sklapanja ili produženja pretplate Geosoft d.o.o. je dužna provjeriti državu članicu boravišta korisnika. Kako bi uspješno izvršili provjeru, korisnik se treba javiti na e-mail adresu prodaja@zwcad.hr i proslijediti kopiju osobne iskaznice. Ukoliko korisnik ne dostavi valjanu kopiju osobne iskaznice sa dokazom prebivališta u Hrvatskoj, Geosoft d.o.o. mu nije dužna omogućiti korištenje www.zwcad.hr usluge prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njegova država članica boravišta.

Podaci prikupljeni na osnovi Uredbe koriste se isključivo za potrebe provjere države članice boravišta pretplatnika. Oni se ne smiju priopćavati, prenositi, dijeliti, licencirati te se ni na koji drugi način prenositi niti otkrivati nositeljima autorskog prava ili srodnih prava ili nositeljima bilo kojeg drugog prava na sadržaj obuhvaćen uslugom internetskog sadržaja ni bilo kojoj trećoj strani. Prikupljeni podaci neće biti pohranjeni dulje nego što je potrebno za okončanje provjere države članice boravišta pretplatnika. Po okončanju svake provjere podaci se odmah i nepovratno uništavaju.

Više o Uredbi pročitajte

OVDJE

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

www.zwcad.hr zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja usluge. Svaka promjena bit će objavljena na adresi www.zwcad.hr. O važnim promjenama i dopunama www.zwcad.hr može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na stranici www.zwcad.hr i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja u sklopu www.zwcad.hr usluge smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 15. svibnja 2018. godine.